preguntes freqüents

Fotografies casaments?
Sí. Tot i que no trobaràs exemples a la meva pàgina web. Si vols veure mostres de les meves fotografies de casament i conèixer les tarifes, només m’has d’enviar un correu electrònic i ho podem comentar sense cap mena de compromís.
Casament a Osona

Quin llibre de fotografia em recomanaries per començar?
Dels que jo he llegit, 60 lecciones de fotografia de David duChemin. Parla de tècnica, però sobretot de narrativa. De com generar sensació de profunditat, d’espais negatius i positius, d’equilibri.

No. No tinc cap mena de comissió de l’autor ni de cap llibreria, badada meva. He perdut el compte d’alumnes meus que l’han comprat.

Què significa el teu logotip?
És una oca del Canadà (branta canadensis). Un ocell migrador originari de les regions àrtiques i temperades d’Amèrica del Nord. Culturalment, s’associa amb la comunicació i els viatges.
logo David Fajula

És segur comprar una càmera de segona mà?
Comprar una càmera de segona mà és com comprar un cotxe de segona mà. No són els anys que té, sinó els quilòmetres que ha fet el que ens ha de preocupar. Les càmeres tenen una vida útil més o menys garantida i, a partir d’aquí, poden dir prou en algun moment indefinit. Si tens bones referències de la persona o botiga que la ven i unes mínimes garanties, jo no hi veig cap risc.

Les fotos em surten més bé amb el mòbil que amb la càmera.
Doncs no veig motiu per utilitzar la càmera. Afanya’t a vendre-la, la tecnologia es devalua ràpid.

Faràs algun viatge fotogràfic a l’estranger?
Ho tinc previst, però no vull que sigui un viatge on “només es facin fotos”. La voluntat és que sigui una experiència immersiva en un país on conegui bé la geografia, la cultura i domini mitjanament l’idioma. Vaja, que anirem a Eslovènia o Finlàndia.

Els concursos de fotografia són una loteria.
No. Els concursos de fotografia no són una loteria, són una ciència, una ciència inexacta. Com tota ciència volen estudi, constància i dedicació.

L’Uge Fuertes va ser premiat en més de 30 concursos nacionals i internacionals en un període de 3 anys. Coneixes a algú a qui li hagi tocat la loteria cada 5 setmanes, durant 36 mesos seguits? Jo tampoc.